Bine ati venit Vizitator • Inregistrare • Login
Joi, 25.4.2024
Piese Pc de la 1 ron(Click)
Principala » 2010 » Octombrie » 28 » Unele versiuni piratate Silent Hunter 5 contin malware
9.50.05
Unele versiuni piratate Silent Hunter 5 contin malware

Unele versiuni piratate Silent Hunter 5 contin malware

Sursa :PCWorld, Online

10 Martie 2010, 14:21
Unele versiuni piratate Silent Hunter 5 contin malware

Pentru protejarea celei de-a cincea părţi a jocului Silent Hunter de la piratare, producătorii  au implementat un nou sistem de securitate, fapt ce a declanşat nemulţumirea comunităţii jucătorilor şi a dat startul cursei pentru piratare în rândul hacker-ilor. Aproape concomitent, gamerii au luat cu asalt Internetul pentru a obţine o versiune "spartă” a jocului, aşa cum reiese şi din statisticile căutărilor online, unde criteriul care conţine "numele jocului + cracked” ocupă o poziţie superioară.
Totuşi, opţiunea pentru versiunea spartă expune jucătorii riscurilor de securitate online. O căutare rapidă a detaliilor despre acest subiect fierbinte a relevat nu mai puţin de patru tipuri de malware care însoţesc  rezultatele oferite.
 
Cocktailul fatal de malware conţine nu mai puţin de două specii diferite de troieni, un agent backdoor şi un rootkit.
Agenţii backdoor sunt breşe clasice care expun sistemele infectate, astfel încât acestea să poată fi accesate de la distanţă. Rootkit-urile încearcă să ascundă procese, fişiere, date din regiştrii şi conexiuni de reţea, fiind folosite în general în scopuri distructive pentru camuflarea viruşilor, a viermilor, a breşelor şi a elementelor spyware. În cazul de faţă, pentru un cocktail complet malware, împreună cu rootkit-ul şi cu agentul backdoor, sunt livraţi ca bonus şi doi troieni.

 



Aşadar, în loc să-şi comande submarinul aflat în căutarea de combustibil împotriva forţelor aliate staţionate în Malta, pasionaţii de Silent Hunter ar putea foarte uşor „să-şi scufunde” sistemele din cauza focului încrucişat de malware dezlănţuit asupra lor de infractorii cibernetici.

Pentru a rămâne în siguranţă, BitDefender recomandă tuturor utilizatorilor să ignore întotdeauna link-urile suspecte oferite drept răspunsuri la căutările pe Internet şi să descarce numai aplicaţii originale. Respectarea drepturilor de autor şi conştientizarea riscurilor la care se expun în momentul descărcării de material piratat sunt două lecţii importante pe care acest nou val de malware le oferă utilizatorilor. Nu în ultimul rând, jucătorii ar trebui să-şi instaleze pe sisteme o soluţie completă antimalware, pe care să o actualizeze constant, pentru asigurarea integrităţii aplicaţiilor şi experienţei lor on-line
Vizualizari: 578 | Adaugat de: bycosmin | Tags: Unele versiuni piratate Silent Hunt | Raging: 0.0/0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]