Bine ati venit Vizitator • Inregistrare • Login
Joi, 25.4.2024
Piese Pc de la 1 ron(Click)
Principala » 2010 » Octombrie » 28 » Wolfenstein
9.55.06
Wolfenstein

Wolfenstein

 Sursa:PCWorld, Online


Wolfenstein Nu este o noutate că în fiecare an apar sute de jocuri. Dar chiar şi dacă singura ta ocupaţie este să te joci, nu prea ai cum să le încerci pe toate, pentru că ziua are doar 24 de ore. Iar dacă mai ai şi o slujbă şi un(o) partener(ă), timpul dedicat jocurilor se reduce drastic. Aşa că probabil încerci să filtrezi cumva multitudinea de pe piaţă cumva, de multe ori după ureche sau după ce se mai aude prin mass-media.

Aşa a început hype-ul în cazul meu. Am văzut un trailer cinematic de o calitate excelentă. Un american cu nume dubios ce reuşeşte să distrugă vestita navă de război germană, Tirpitz. Nu înainte de a dezintegra complet câţiva nazişti într-o scena de luptă spectaculoasă şi puţin comică spre sfârşit. Imediat după, eram mai ud ca o adolescentă în faţa unui cântareţ de rock. Am băloşit toată tastatura în timp ce căutam mai multe informaţii şi evident data lansării. Între timp au mai apărut şi nişte trailere cu gameplay-ul de care am fost la fel de impresionat, caci deh, nu degeaba îşi primesc banii cei de la marketing.

Ştiu, ştiu, la ce vă gandiţi, "Uite încă un fanboy Wolfenstein”. Dar mă puteţi învinui? Vechiul Wolfenstein 3D se află în rândul jocurilor ce au revoluţionat sau, în orice caz, au propulsat industria jocurilor la nivelul la care este astăzi ( evit să spun că Wolfenstein 3D a inventat genul FPS ). Vechiul joc a ajuns să apară până şi în filme sau pe mobile. Astfel, aşteptările de la acest nou Wolfenstein sunt mari, poate prea mari. Mai ales pentru ce se vrea. Nu Wolfenstein 2, sau Wolfenstein the return to The return to Castle Wolfenstein, ci simplu, Wolfenstein, ca şi cum ar fi mai bun decat restul.

Ai putea fi tentat să spui că este. Dacă pui la socoteală faptul că are elemente de sandbox ce încearcă să rupă din liniaritate, o poveste ce te poartă prin două lumi, fiecare cu ciudăţeniile ei ( ninja cu sani demni de Playboy sau creaturi cu bube-n cap şi bicepsul cat o maşină ) arme ce pot dezintegra instant inamicii, şi mai mulţi nazişti şi svastici decât în filmul Inglorious Bastards.

Problema cu sandbox-ul este că oraşul în care te poţi plimba fără restricţii este plictisitor. Toate străzile arată la fel, şi de multe ori este enervant să umbli prin acelaşi amalgam de nuanţe de maron doar pentru a primi următoarea misiune de la un NPC. Şi acela uşor de uitat, dar de moartea căruia ar trebui să îţi pese mai târziu în joc.

Pentru a schimba totuşi gama de culori, personajul principal, BJ Blazkowicz, capătă, pe lângă nişte arme foarte distractive şi distructive, un medalion ce îţi dă posibilitatea de a vedea ( albastru verzui ) şi intra în aşa numitul Vail, bariera dintre dimensiunea lui BJ şi dimensiunea Black Sun. Iar pe măsură ce avansează povestea mai capeţi şi alte abilităţi ce face trecerea de hoardele de nazişti şi monştri mai uşoară. Puterile variază de la un fel de bullet-time, până la un fel de barieră ce dezintegrează orice inamic pe care îl atinge
Vizualizari: 835 | Adaugat de: bycosmin | Tags: Wolfenstein | Raging: 0.0/0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]