Bine ati venit Vizitator • Inregistrare • Login
Miercuri, 24.4.2024
Piese Pc de la 1 ron(Click)
Principala » 2010 » Octombrie » 28 » Wolfenstein 3D, disponibil si pentru iPhone
9.56.33
Wolfenstein 3D, disponibil si pentru iPhone

Wolfenstein 3D, disponibil si pentru iPhone


Wolfenstein 3D, disponibil si pentru iPhone

Id Software si-a facut in cele din urma debutul pe iPhone si iPod Touch, odata cu lansarea clasicului shooter Wolfenstein 3D pentru aceasta platforma. Aplicatia este diponibila in App Store pentru 5 dolari.

Wolfenstein 3D a precedeat Doom in saga shooter-elor 3D. Jucatorul devine agentul OSA B.J. Blazkowicz, care trebuie sa evadeze din castelul Wolfenstein si sa infranga cercetatorii si soldatii nazisti care au creat monstri folosind tehnici paranormale.

Jocul a fost complet refacut pentru iPhone si include un nou sistem de control construit de John Carmack, co-fondatorul Id Software.

Cerintele de sistem sunt limitate la un iPhone sau iPod Touh ce ruleaza software iPhone 2.0 sau mai nou.

Wolfenstein 3D a fost lansat, cu lung timp in urma, sub Gnu General Public License (GPL) ca software open-source, pentru a permite dezvoltatorilor sa experimenteze cu codul jocului. Carmack a lansat si codul sursa pentru versiunea de iPhone.

Intr-un document postat pe net si atasat codului sursa, disponibil pentru download pe siteul Id Software, Carmack a explicat procesul dezvoltarii Wolfenstein 3D pentru iPhone si cateva tentative esuate de portare a altor jocuri, printre care Orcs & Elves, un joc dezvoltat de Id Software pentru telefoane mobile.

Carmack spera ca lansarea Wolfenstein 3D, ca software open-source, sa conduca la dezvoltarea de jocuri noi pentru iPhone, "Daca cineva creeaza un produs de calitate si il leaga de aplicatia Wolf originala, vom putea sa avem link-uri catre proiecte 'Wolf derived' sau 'Wolf related'. Asta lucru ar fi benefic pentru toata lumea," a declarat Carmack.

Carmack a mai spus si ca versiunea iPhone pentru Classic Doom ar trebui sa fie disponibila "destul de curand." Quake este si el planificat pentru a fi lansat, iar Wolfenstein RPG va fi distrubuit de EA Games.

Sursa: IDG News Service

Vizualizari: 680 | Adaugat de: bycosmin | Tags: Wolfenstein 3D, disponibil si pentru iPhone | Raging: 0.0/0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]