Bine ati venit Vizitator • Inregistrare • Login
Sambata, 27.4.2024
Piese Pc de la 1 ron(Click)
Principala » 2011 » Februarie » 23 » Microsoft conformeaza cu regulile europene
2.37.38
Microsoft conformeaza cu regulile europene

Batalia intre browserele WEB  a inceput cu multi ani in urma. La inceput Netscape parea sa domine piata browserelor pana cand Microsoft a inceput sa ofere browser gratuit impreuna cu sistemele de operare Windows. De atunci au inceput procese dupa procese intre firme concurente dar si cu autoritatile de reglementare. Nu demult Comisia Europeana a castigat un proces, dupa care Microsoft va trebui sa ofere clientilor europeni posibilitatea de a-si alege browserul preferat inainte sa se instaleze automat Microsoft Internet Explorer, dar si producatorii de sisteme de calcul vor putea alege browserul cu care livreaza sistemele. Microsoft a anuntat ca va conforma regulilor prin introducerea elementului urmator:

Acest program va fi inclus in windows update, deci daca este setat pe automat, se va instala pe oricare dintre sistemele de operare windows (XP, VISTA, 7) si va permite utilizatorului sa-si schimbe browserul pe oricare din lista:

Deocamdata programul va fi introdus in 3 tari pentru testare: UK, Franta si Belgia, dar oricine il poate instala daca vrea prin Windows Update. Pe scala larga va fi disponibil incepand cu 1 martie, adica se va instala pe toate calculatoarele din UE care au Windows Update activat.




Sursa: CDRInfo
Vizualizari: 538 | Adaugat de: bycosmin | Tags: Microsoft conformeaza cu regulile e, Microsoft | Raging: 0.0/0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]